NULLA DIES SINE LINEA

Návrat z Japonska, ekologicky uvedomelý

8. dubna 2016 v 6:57 | King Rucola
Najkrajšie na cestách je pohodlný návrat domov. Voľba vhodných dopravných prostriedkov má pritom veľkú úlohu. Cestovateľ by mal dbať na cestovné náklady a vzťah ku životnému prostrediu.



Uvedomelé Jeho Veličenstvo Kráľ Rukola, nech nám žije večne, užíva zásadne najmodernejšie, ekologicky výhodné dopravné prostriedky.
(Celá fotografická dokumentácia je dielom telefónu Dr Max. de Bila) (©KingRucola)

Týmto spôsobom cestovania je zároveň je vysvetlená záhada, prečo cestujúci musí sedieť bokom ku smeru jazdy.
Okrem ekologických výhod tohto novodobého leteckého motoru sa cestujúcemu skýta krajší výhľad na Sibír, Ural a rodnú viesku…


Sibír


Ural


Volga, Volga, mať radnaja


Baltické pobrežie


Rodná vieska


Vzdušný pristav Zürich-Kloten

Dodatok: Kloten je pre Holanďanov slovo veľmi neslušné - asi ako "vajcia, gule" pre domorodcov.

Otázka: Prečo nie sú na dlhodobých leteckých tratiach v kabíne home-trainer bicykle? Koľko elektriny sa tak stráca!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 VendyW VendyW | E-mail | Web | 8. dubna 2016 v 7:46 | Reagovat

Pohled na Sibiř opravdu je mrazivý. I focený z letadla patřícímu aerolinkám velmi, velmi svobodného státu.

2 Gabi Gabi | 8. dubna 2016 v 8:07 | Reagovat

Nádherné pohľady ... závidím.
V lete, keď dlhšie sedávame na záhrade, sa veľakrát zabávame tak, že zisťujeme- hlavne mládež - ktoré lietadlo, čo bliká na oblohe, odkiaľ, kam letí,,,a či jeho pasažieri vidia aj našu dedinu ako svetielko na zemi. Asi nie, lebo v tom čase už ani pouličné osvetlenie nesvieti.  Sú to ponad naše územie hlavne lety do Japonska. Po začatí konfliktu na Ukrajine ich lieta "našou" oblohou podstatne menej. Ale za to, občas počuť iné dunenie lietadiel , tak okolo jednej v noci. Z toho zvuku mrazí.
Je úžasné, takto vidieť svet.

3 Gabi Gabi | 8. dubna 2016 v 8:11 | Reagovat

To si vezieš domov do ZH, aj "Japonečku malú" ? ;-)

4 King Rucola King Rucola | E-mail | Web | 8. dubna 2016 v 9:51 | Reagovat

[1]: Ale je to fascinujúci, prekrásny kusisko našej planéty)

5 Jago Jago | Web | 8. dubna 2016 v 9:52 | Reagovat

[1]:Gabi: Bohužel, SWISS už hezkých pár let patří německé Lufthanse a je to na něm znát. :-(
Veličenstvo, obrázky povrchu zemského jsou parádní! Jak ty to děláš? Já mám vždycky tu smůlu, že fotím přes umatlané okénko, takže třeba z Hindúkuše mi zbyl jen Kuš. Že by je v BC extra myli? :-)

6 King Rucola King Rucola | E-mail | Web | 8. dubna 2016 v 9:57 | Reagovat

[3]: Nie celkom, i keď aj tlsté sa tam našli. Ale väčšinou sú skôr chudé, veľmi sexy ksichty, takmer žiadne prsia a potom začina tá katastrofa: Ploché štvorcové alebo obdĺžnikové zadky a krátke nohy, obzvlášť od kolien dole, slabučké a krívé od sedenia v krajčírskom (či tureckom?) štýle. Ale sú veľmi veľmi milé, poslušné a oddané - ideálne manželky. V budúcom živote možno...

Táto žena na dokumentárnej fotke Dr. Max. de Bila je len naháňačka-pseudodomina, akých sa v Europe nájdu celé zdivočelé hordy...

7 King Rucola King Rucola | E-mail | Web | 8. dubna 2016 v 9:59 | Reagovat

[5]: Kvôli kráľovskej výprave sa postarali o "šécko", ešte aj WC malo aj v poslednom zapadákove teplú sprchu...

8 King Rucola King Rucola | E-mail | Web | 8. dubna 2016 v 10:20 | Reagovat

[5]: To bol vtedy dobry skandal. Islo o par mizernych milionov a Nemci to vyuzili. Takmer by sa dal vykombinovat nejaky komplot. Narod bol v smutku a zodpovedni utekali, kade lahsie. Dodnes je jeden nostalgicky bar v Starmo meste, zariadeny starym nabytkom originalneho Swissair-u, kde sa stretavaju byvali zamestnanci Swissairu. Taka narodna isntitucia s tradiciou ako povedzme Majster Jan Hus v Cechach, ked to trochu prezeniem, a oni si to nechaju zobrat! Dnes zachranuju banky daleko viac zadlzene podniky, ktore zdaleka nemaju celonarodny vyznam. Ael vtedy tie milionky nedali!

PS Jedna vysluzila letuska onehda licila, ako natierali na palube sendvice - neviem, ci Swissair nebol nahodou prvy z normalnych leteckych liniek, ktora zaviedli podavanie jedla pocas letu...
PPS Ze Swissair uz nie je to, co bol je vidiet aj v sluzbach. Napriklad tam som letel s Rakusanmi. A ti mi pripadali ako moj niekdajsi Swissair, hoci Rakusania a Svajciari - to je ina kapitola...

9 Fredy Fredy | Web | 8. dubna 2016 v 10:28 | Reagovat

ty fotky mě zaujali, jsou doopravdy fascinující... :-) ;-)

10 King Rucola King Rucola | E-mail | Web | 8. dubna 2016 v 10:34 | Reagovat

[5]: To robi to, ze neviem fotit, o fotky sa nezaujimam, fotak nemam a uzivam len telefon. (Nokia Lumia, ani nie ta najnovsia.)

Cim menej sa jeden o nieco zaujima, tym je vysledok blokovanejsi - volnost, odviazanost nezatazeneho dietata to potrebuje!

11 King Rucola King Rucola | E-mail | Web | 8. dubna 2016 v 10:35 | Reagovat

[9]: A ten novy motor nie?!?

12 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 8. dubna 2016 v 16:43 | Reagovat

Jeho veličenstvo používá Tleskačovo létací kolo?
Myslel jsem, že bylo ztraceno ve Stínadlech...

13 King Rucola King Rucola | E-mail | Web | 8. dubna 2016 v 20:34 | Reagovat

[12]: ? Nepanimaju zlowo Stienadra, koho vlastne 2nadra"?

14 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 8. dubna 2016 v 22:51 | Reagovat

[13]:
Já znám jenom slovo koňadra.
Kde prefix "ko" má stejný význam jako ve slově koprocesor.

15 King Rucola King Rucola | E-mail | Web | 9. dubna 2016 v 0:42 | Reagovat

[14]: "ko" znamena v japoncine nieco ako "dieta", resp. zdrobnelina. Taka napr. Toyoko - priatelka mojho svagra - je po cesky potom Toyo, ale zdrobnelina. Vraj sa uz prestavaju take mena davat. Cize dobre, ze to nie je na konci slova ako "procesorko" aleob "nadro-ko*, cize vlastne nadierko, male prsicko. To ja radsej normalnu velkost...

16 jednorožec jednorožec | 9. dubna 2016 v 0:52 | Reagovat

"ko" znamena v japoncine nieco ako "dieta", resp. zdrobnelina.
Tak jsem nad touto větou dumal: Oni ti japončíci drží dietu, asi si dávají malé porce, zdrobnělé. Místo zmrzliny si dají zmrzlinku, co by za nehet vlezlo. Na kuřecí prsíčko musí mít jeden lupu...

Takže nedorozumění i mezi tak příbuznými jazyky, jako č a sl!

17 King Rucola King Rucola | E-mail | Web | 9. dubna 2016 v 7:06 | Reagovat

[16]: Najviac ma vlastne vyrusuje na japonskej strave absencia chlaba. Podla mna to ryza nenahradi. Mozno aj toje pricina casto podivnych stavieb chrupu, ktore tam jeden moze vidiet...Tie malinke porcie su vlastne nutne, inac by im to z tych tyciniek popadalo. Tak teda "zmrzlinku" si dnes este asi nedame. Aj ked sa otepluje, je dost chladno. Have a nice weekend.

18 jednorožec jednorožec | 9. dubna 2016 v 12:45 | Reagovat

[17]: No bread & cheese - to by mě chybělo!
Naši angličtí přátelé se vrátili z Japonska o pár kil lehčí. Byli ubytováni v rodinném prostředí a vůbec nic jim nechutnalo.
Musím dodat, že jsou ale dosti úzkoprsí a když pro ně vařím, tak nejlépe jednoduché skopové nebo hovězí, brambor a dvě vařené zeleniny, jako mrkev a hrášek. Jednou jsem servíroval dušený fennel (finocchio, fenykl) a byli z toho na větvi, podobně z českých knedlíků.
Ale to už zabíhám....

19 King Rucola King Rucola | E-mail | Web | 10. dubna 2016 v 5:48 | Reagovat

[18]: Ryby sú tam samozrejme fantastické. Ale aj diverzne nudlové žrádla. Ale ten chlieb, to je "úzky profil". Cheese som vlastne ani nevidel. Lenze pre "nenásytných, ci nespokojnyc" anglických priateľov by mali niečo, čo my tu v Europe nemáme: "Kobe" hovädzie, kilogram tak za 600 a viac frankov!!!

20 King Rucola King Rucola | E-mail | Web | 10. dubna 2016 v 5:58 | Reagovat

[18]: A ešte ma hodilo o zem: Pred odletom, aby som nezaspal lietadlo, som videl vo švajčiarskej telke doku o rybach.

Teraz sa podrž, najlepší a najdrahší losos na svete nie je od "vás", ale od nás. V Toggenburgu pripravujú kanadské lososy tak komplikovane a zdá sa aj výborne, podla tajného receptu, že kľudne pýtaju za kilogram 700 švajčiarskych frankov! Najdrahsí a najlepší losos na svete z vnútrozemskej alpskej dediny!

Salmon car Alexander sa to tuším volá. (Ten si vraj nechával posielať do Petrohradu, či kam, túto lahôdku.) Podnik vedie dáma s českým menom a zdalo sa mi, hoci už druhá generácia, že som u nej počul jemný český akcent.

21 Gabi Gabi | 10. dubna 2016 v 11:15 | Reagovat

[20]: Lososy síce žijú v mori , ale tiahnu hore prúdom riek , aby sa množili, tak si myslím, že tam sú aj najviac a najľahšie lovení. A tie, čo v mori ešte ani neboli - mladé, ale už statné, sú najlepšie. Neviem, to čo sa dá kúpiť u nás, na zázrak mora nevyzerá. Chutí ...no mne chutí, ale neumrela by som pre neho.
To taký čerstvo ulovený pstruh zo slovenského potoka, pripravený len tak na v liste zabalený na pahrebe, troškou masla ochutený ... kvôli tomu by som vraždila. No, zvedavosť je niekedy drahá. Mlsnosť vlastne tiež.

22 King Rucola King Rucola | E-mail | Web | 10. dubna 2016 v 12:37 | Reagovat

[21]: Oni berú na spracovanie kusy od päť kilo vyššie. Čiže nič mladého. Všetko robia ručne, tak to by sa asi zbláznili pri tých mladych. Ináč sj drevo na údenie majú z vlastných starých zásob, take poleniska obrovvské, proste fascinujúce a prekvapujúce...

23 jednorožec jednorožec | 10. dubna 2016 v 13:01 | Reagovat

[20]:  za kilogram 700 švajčiarskych frankov!
Asi £520. F..ing hell! To už jsme skoro v kaviárové oblasti (asi jen 2x dražší, jde-li o "farmed caviar". Pravá beluga je asi "jen" 4x dražší, bratru £2000 za kilo).

Čím toho lososa marinují? Slzami neprovdaných panen?

24 jednorožec jednorožec | 10. dubna 2016 v 13:08 | Reagovat

[22]: Barvu masa divoký losos nabírá až v moři, díky karotenoidům získávaných z mořských ráčků, kterými se živí.
Lososům z farem dávají barvivo do žrádla.

25 Gabi Gabi | 10. dubna 2016 v 13:09 | Reagovat

[22]: Celá veda a to kvôli obyčajnému sústu a chvíľkovému pôžitku z neho.
Keď spomínaš drevo . Môj brat mi do sadu ide tiež nasadiť voľaké čudo iba na drevo. Strom rýchlo rastie, vytvára hrubú drevinu. Voľne z neho oheň nenaložím, ale keď už sa rozhorí, tak to poleno z toho stromu ma aj 24 hod. v peci, výdatne zohrievať bude. Listy to má vraj tvaru ako javor, ale veľké ako tanier a krmia sa s tým prasiatka. Milujú to ... no nezasať to :D Rýchlo to rastie, plody to ale netuší aké má a či sú požívateľné.
Ešte ma nahovorí na tom mojom ranči aj na prasiatka, listami stromov krmené. Bio prasiatka. No čo ... bude sranda, čo mi to narastie v sade. Má vraj kupených 10 stromkov , iba miesto mám pre ne vybrať. Ich názov Ti nenapíšem, lebo neviem.
A ešte k tomu lososu a jeho váhe . Myslíš , že ten Atlantik je tak čistý, že to nie je mäsko olovom kuté? ;-)

26 jednorožec jednorožec | 10. dubna 2016 v 13:11 | Reagovat

[21]: Jinak souhlas s čerstvě uloveným pstruhem. Znám to ze Skotska a z Irska. Mňammy!!

27 Dubiouscat Dubiouscat | Web | 10. dubna 2016 v 13:17 | Reagovat

Nádhera!Nádhera! Až se mi z toho chce někam zaletět.. Mám takovou přelétavou náladu! :)

28 SV SV | 12. dubna 2016 v 10:35 | Reagovat

[10]:"Cim menej sa jeden o nieco zaujima, tym je vysledok lepší" niečo na tom bude! ;-) krásne fotky!

29 SV SV | 12. dubna 2016 v 10:37 | Reagovat

[25]:prosím zistiť, dalo by sa?

30 Gabi Gabi | 13. dubna 2016 v 1:09 | Reagovat

[29]: Sorry- prepáč, čítam to až teraz. Zistím hneď zajtra ... teda už dnes ! :-D

31 SV SV | E-mail | 19. dubna 2016 v 15:51 | Reagovat

[30]:júúú, superr! hoď mi to do mailu prosím ďakujem! teda to info, nie tie rýchlorastúce stromy! ;-)

32 Miloš Miloš | Web | 23. dubna 2016 v 8:08 | Reagovat

Mně by se líbil létající koberec, na něm se by se dalo při letu i odpočívat či věnovat různým radovánkám :)

33 SV SV | 26. dubna 2016 v 14:53 | Reagovat

[32]:mně by se líbil pegas, ale fakt je, že na ňom sa pomerne blbo odpočíva a pod ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama