NULLA DIES SINE LINEA

Recepty pre špargle

7. dubna 2014 v 10:31 | King Rucola
Zatiaľ len tento jeden recept, na požiadanie zašlem iné, je ich stovky! (Alebo aspoň tridsať.)



(Z knihy autora Lugga - alias King Rucola - "Bitte anklopfen", s láskavým povolením autora.)
Ku správnemu spracovaniu je špeciálne náradie viac než potrebné!

Mnohí ľudia si myslia, že Švajčiarsko je len banky, sýry ementálske a iné, čokoláda a podobné hovadiny. Chyba!

Tu bol napríklad aj zrod dôstojnického nožíka, ktorý ospevoval už Papá Hemingway v "Paríž, pohyblivý sviatok", prisťahovalecká iniciatíva a mimo iného okrem výborných hodiniek aj tento nenápadny nôž na čistenie šparglí.

(Snimka zo štetca dvorného fotografa p. Max. de Bila, 07.04.2014, kamera Nokia-Lumia)

Automaticky je kopírovaný, napríklad Jamie Oliver ho vydáva ao svoj a opdobne, ale nikomu to nevadí. Je navždy a nesmrtenľne sojený s alpskými končiarmi a robí výborné služby v kuchyni.

(Snimka zo štetca dvorného fotografa p. Max. de Bila, 07.04.2014, kamera Nokia-Lumia)
Detail. (K výročiu tohto vynálezu bol dostať dokonca pozláteny a stál dvadaťkrát toľko, ciže niečo vyše dvadsat frankov.)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Gabi Gabi | E-mail | 7. dubna 2014 v 10:58 | Reagovat

A kde máš špargľu? Mal si sem dať aj ukážku ako s tým čudom narábať! Ako to mám vziať do ruky a čo s tou špargľou robiť? :-P :-D
Keby som mala hádať k čomu to náradie je, tipla by som , že na čistenie kopýt koní. :-D

2 Gabi Gabi | E-mail | 7. dubna 2014 v 11:02 | Reagovat

A ešte ...ten údaj na papieri sú tvoje miery? ( hruď, pás, boky? ...dobrééé) :-D

3 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 7. dubna 2014 v 12:43 | Reagovat

Hurá, hned to hodím jako odkaz.

4 King Rucola King Rucola | E-mail | Web | 7. dubna 2014 v 19:16 | Reagovat

[1]: Sparglu musis vzdy zhora na dol stahovat, inac je horka (bitter). Zhora nadol!

Miery su diasatolicky, systolicky a pulz, to uz je teda menej dobre...

5 King Rucola King Rucola | E-mail | Web | 7. dubna 2014 v 19:16 | Reagovat

[3]: Nemozem pozriet ani komentovat, som na ceste...

6 pavel pavel | Web | 8. dubna 2014 v 10:37 | Reagovat

Taky mne docela, ale názorně, zajímalo jak se s tím dělá. Já je hodně jedl na Sardinii, tam to skoro roste jako plevel, ale v Německu je drahé. ;-)

7 pavel pavel | Web | 8. dubna 2014 v 10:38 | Reagovat

Já to spletl s artyčokem. :-D

8 Sugr Sugr | Web | 8. dubna 2014 v 17:18 | Reagovat

Máš pravdu, specielní nářadí je potřeba vždycky! :-D  ;-)

9 Miloš Miloš | Web | 11. dubna 2014 v 8:57 | Reagovat

Švýcarsko jsou i hodinky a Matterhorn :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama