NULLA DIES SINE LINEA

Svetlo poznania

12. října 2013 v 8:30 | King Rucola

Eine seltsame Belichtung der romantischen Landschaft am Flughafen Zürich.

Salátové pole:






Dies ist gestern, nach dem Regentag, plötzlich, während unseres "nordic-walking" aufgetaucht.

Schrecklich schön, sehr künstlich, als ob auf einer Theaterbühne!

Tak nas strasne vystrasili, ze sa bude liat ako za cias, kedy Praotec Noe zacal budovat, ci skor uz osidlovat svoju archu Noemovu. Tak sme sa vychystali na kreativny den, konkretne to znamenalo, konecne sa prichystat na zmenu kariery. Zmena kariery vyzaduje samozrejme od zucastnenych, aby aspon trochu nacreli do teorie, aby nevstupili na nove javisko ako nepripraveni amaterski herci.

Javisko uz caka, zabalene v skatuli obrovskych rozmerov. Nazrel som do neho a hned som to radsej zatvoril, tak ma to vylakalo. Neviem, ci je vseobecne zname, ale prekrocil som toto leto jednu metu mojho zivota. Stratil som narok na 69 a na obycajnu suloz uz takisto moc nesmiem, ak nechcem platit ako oplzly chlipny plesnivy starec. To dozrelo aj vsetkym pritomnym okolo mna a tak sa tajne dohodli, umoznit mi novu karieru, ktora by mi stratene prava vynahradila a poznajuc moje nekale zaluby, snad aj vyplnila, ukojila, naplnila. Darovali mi pivovar. Samozrejme este nie plzensky alebo podobny velky pivovar, ale taku startovnu variantu, ktora sa tiez necha vidiet, pretoze male tie kotle prave nie su a kam ich postavim ani len netusim...Ale to sa este nejako vyriesi, horsie je, ci som este schopny, naucit sa to!

Chystal som sa teda v tom studenom dazdivom dni venovat sa studiu pivovarskeho umenia. Velmi zlozite, vypit pol litra je daleko jednoduchsie a hlavne rychlejsie. Uz som zaspaval nad teoriou, ked dazd nemilosrdne prestal, zostala z neho len spomienka v podobe jemneho mrholenia. Pod ho von!

Vyzbrojeny tou anglickou rybarskou bundou, na ktorej sa leskne aspon kilo vosku a je skor tvrda nez prijemna na telo, som sa vydal na pochodzku oblubenym terenom na konci letista. Vietor fukal ako keby ho niekto platil a bola citelna zima. V pivovare by bolo urcite prijemnejsie. Ked som uz pomaly zacal lutovat moje odvazne rozhodnutie potierat vysoky krvny tlak a sklon k obezite zivym pohybom na cerstvom vzduchu zmiesanom s leteckym kerosinom a odhadoval som, ako dlho mi to este potrva, nez sa schovam v bezvetri mojho auticka, spustil nejaky dobre schovany a maskovany osvetlovac obrovsky reflektor a zeleninova cast poli okolo pristavacich drah sa ukazala v najlepsom svetle. Tiez javisko, prebehlo mi utrapenou hlavou, zastal som a kochal som sa v tom tajomnom svetle. Slnko to nemohlo byt, musel to byt nejaky svetlomet, ved nam slubili kreativny den pri studiu noveho pivovaru. Ziadne slnko, len dazd a na horach uz aj sneh! Este dobre, ze vozim v aute pre taketo pripady aspon par flasi od mojej pivovarskej konkurencie. Nikde tak to pivo nechuti, ako tam, spoteny a zbaveny vsetky stiav po tom pochode odsudencov. Ked sa to vsak raz naucim, doma bude najlepsie, aby som si vypozical onu otrepanu frazu: "Vsade doma, dobre najlepsie!"
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 12. října 2013 v 10:19 | Reagovat

Vysoká škola pivovarské umění - toť skvělé.
Zajímala by mne především teorie absolutní pivní kvasinky, kterou kdysi rozpracoval Venca Dg.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama